Campanya esterilització i identificació d'animals de companyia

Dimecres, 10 de març de 2021 a les 12:00

Campanya Soc Responsable

Des de FAADA (Fundació per l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals), els volem recordar que la campanya Soc Responsable, d’esterilització i identificació d’animals de companyia a preus reduïts arriba a la seva 10a. edició, i que estarà oberta tot l’any, malgrat, certament durant els mesos de febrer a maig, hi ha més veterinaris col·laboradors que en d’altres èpoques de l’any, però sempre n’hi han. Podeu veure els veterinaris col·laboradors i les dates fins les que participen cada un, en el següent enllaç: http://socresponsable.org/veterinaris

És important que per tal de tenir els animals de cada municipi controlats, des dels ajuntaments es faci difusió d’aquests tipus de campanyes, per tal de fomentar la identificació i l’esterilització del major nombre d’animals de companyia (gats, gossos, fures i conills).

Si algun ajuntament vol saber el nombre d’animals inscrits en el seu municipi durant la nostra campanya, ens ho poder sol·licitar en aquest mateix correu: e.fornieles@faada.org

Els propietaris dels animals que vulguin participar, han d’inscriure’s a la nostra pàgina web socresponsable.org  per tal de rebre el codi que han de presentar al veterinari que triïn del llistat esmentat anteriorment. I poden veure els preus màxims establerts mitjançant la pestanya de: http://socresponsable.org/contacta

Els preus màxims establerts amb IVA inclòs, per a animals sense cap anomalia i sense la medicació post-operatòria:

 • IDENTIFICACIÓ 35€ DONAT D’ALTA A L’AIAC O 20€ DONAT ALTA A L’ANICOM (BdD obligatòria per llei)
 • ESTERILIZACIÓ GATA: 95€
 • ESTERILIZACIÓ GAT: 65€
 • ESTERILIZACIÓ GOSSA (de menys de 20KG): 175€
 • ESTERILIZACIÓ GOSSA (de 20 a 30KG): 195€
 • ESTERILIZACIÓ GOSSA (a partir de 30KG): 225€
 • ESTERILIZACIÓ GOS: 125€
 • ESTERILIZACIÓ FURA FEMELLA/CONILLA: 95€
 • ESTERILIZACIÓ FURA MASCLE/CONILL: 65€
 • PANELL SANGUÍNI: 50€ (opcional, segons criteri veterinari)

Porcs vietnamites a la campanya 

Aquest any hem decidit incloure en la campanya Soc Responsable als porcs vietnamites. A través del Reial Decret 216/2019, aquesta raça va quedar catalogada com "fauna invasora" a nivell nacional, quedant automàticament prohibida la seva comercialització.  

Tenint en compte que moltes persones havien adquirit exemplars amb anterioritat, es va oferir un termini perquè els propietaris puguin declarar la seva tinença a l'Administració. Per a això, han de garantir que els porcs estan identificats amb microxip (i donats d'alta a l'arxiu d'identificació oficial de la comunitat), esterilitzats quirúrgicament i, en la majoria de comunitats autònomes, vacunats contra la malaltia d'Aujeszky.  

Per realitzar aquestes intervencions i presentar la documentació que "legalitzarà" els animals en aquestes cases, hi ha de termini fins al 31 de desembre d’aquest any 2021. Per aquesta raó, i pel fet que encara queden moltíssimes persones que conviuen amb porcs vietnamites sense complir els requisits, hem volgut recordar la necessitat de fer-ho al més aviat possible. A partir de l’1 de gener de 2022, no es podrà legalitzar cap porc vietnamita i, si se'n localitza algun sense documentació, es podrà procedir a la seva eliminació.  

S’anticipa un abandonament de porcs vietnamites encara més gran a partir d'aquesta data, pel fet que les persones no voldran enfrontar-se a les sancions per la seva tinença o per la por que se sacrifiquin.

Per aquesta raó i per facilitar la seva legalització a les persones que volen seguir convivint amb el seu porquet o porquets, hem pensat a oferir preus reduïts als que decideixin dur a terme les intervencions necessàries durant aquest any.

Els preus màxim establerts són els següents: 

 • Cirurgia de porc mascle: 182 euros 
 • Cirurgia de truja femella: 303 euros 
 • Vacunació contra Aujeszky: 15 euros 
 • Identificació: 20€ (Alta a l'ANICOM) 35€ (Alta a AIAC)   

Aquests preus són amb IVA inclòs i sense la medicació postoperatòria . 

Tenim a la vostra disposició material de difusió i de conscienciació a la nostra web, en els enllaços següents:

I us recordem també que tenim un llistat d’educadors canins i felins que també ofereixen descomptes amb el codi de la campanya.

Necessitem la vostra col·laboració per tal que aquesta campanya esdevingui una ajuda per a tots plegats: administracions, entitats protectores, propietaris d’animals i evidentment pels propis animals.

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte,

Darrera actualització: 20.04.2021 | 13:33