Ajuts per a la retirada d'amiant

Dimecres, 19 de juliol de 2023

En el marc de la Setmana d’Energia Sostenible 2023, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès va organitzar una sessió informativa sobre la nova convocatòria d’ajuts per a la retirada d’amiant.

Neus del Rio i Marc Balagué, tècnics de l’Agència de Residus de Catalunya, van ser els encarregats d’explicar les dues línies d’ajut de la convocatòria.

La línia 1 està adreçada a la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, d’habitatges particulars. Poden sol·licitar aquest ajut les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i les comunitats de propietaris.

La línia 2 està a adreçada a l’extracció d’amiant de les cobertes per instal·lar-hi plaques d’autoconsum fotovoltaic. Poden sol·licitar aquest ajut les persones propietàries (siguin físiques o jurídiques, públiques o privades) d’edificis on s'hagin instal·lat indústries o altres activitats comercials o agràries.

El termini per a la presentació de sol·licituds és el 25 de juliol i la tramitació és telemàtica.

A la sessió informativa, celebrada el 4 de juliol a la sala d’actes del Consell Comarcal, hi van assistir una trentena de persones entre particulars i empreses.

Durant la presentació de la sessió, Cristina de la Cruz, consellera comarcal en funcions d'Empresa i Ocupació, va explicar que des de el Servei de Desenvolupament i Promoció Econòmica es van encarregar diversos estudis per tal de detectar cobertes amb amiant en edificis on hi ha ubicades empreses per tal d’informar-les sobre aquesta nova convocatòria d’ajuts de l’Agència de Residus de Cataluya.

En el marc de la sessió, Èric Gómez, cap del Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, va presentar l’Oficina del Desenvolupament Econòmic del Penedès (ODEP), els seus objectius i els eixos estratègics. També va remarcar la importància d'establir un model comarcal de treball per donar suport a les persones emprenedores i les empreses.

 

 

 
 
Darrera actualització: 19.07.2023 | 18:08