Crida a l'adopció del CAAD Penedès

Dimarts, 5 de desembre de 2023

CRIDA A L’ADOPCIÓ DEL CAAD PENEDÈS

El CAAD Penedès presenta una nova campanya a xarxes socials per demanar l’adopció o acollida d’animals del centre.

“Omple el teu cor, porta’l a casa” recorda que l’adopció o l’acollida obre les portes d’una llar a l’amor que transmetem gossos i gats.

 

El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès-Garraf activa a xarxes socials una campanya que presenta els gossos i gats que estan esperant trobar una nova família a qui donar el seu amor.

Des del centre s’insisteix en el compromís i responsabilitat que suposa tenir un animal, pel que es demana que l’adopció sigui meditada, però alhora recorden que els períodes festius són un bon moment per adoptar gats i gossos, al disposar de més temps per dedicar a la seva adaptació a la nova llar i així, facilitar una recuperació més ràpida dels seus costums quotidians de convivència en família. Els animals s’entreguen vacunats, desparasitats, identificats amb microxip, que permet la seva recuperació en cas de pèrdua i esterilitzats, evitant les cadellades no desitjades, principal causa d’abandonament d’animals.

El CAAD també ofereix la possibilitat d’acollir animals de manera temporal, com una opció que permet a gossos i gats gaudir, mentre no són adoptats, de les comoditats i confort que només una llar pot oferir. L’acollida té una durada mínima d’un mes, per a garantir una bona adaptació de l’animal, i pot allargar-se fins a un màxim de sis mesos.

Per a més informació, es pot visitar el web caad.mancomunitat.cat o bé enviar un correu a caad@mancomunitat.cat per a que els professionals del centre puguin assessorar sobre l’adopció d’un gos o un gat.

La situació del centre

El CAAD Penedès acull en aquests moments més de 300 animals a les seves instal·lacions, amb 220 gossos i 98 gats. A més, 97 gossos i 78 gats estan en cases d’acollida esperant la seva oportunitat i s’han desplaçat 19 gossos residències canines per manca d’espai al centre. En total 512 animals que esperen trobar una nova llar. Des de l’1 de gener d’aquest any, han passat pel centre fins a 1.490 animals, s’han gestionat 707 adopcions i 389 recuperacions d’animals perduts.

En els darrers anys els centre ha experimentat un balanç negatiu entre les entrades d'animals i les sortides mitjançant adopcions, acollides o recuperacions, el que situa el CAAD Penedès en una situació de complexitat elevada i saturació, especialment pel que fa a la capacitat de les instal·lacions i els recursos disponibles.

Alt Penedès i Garraf, 4 de desembre de 2023

Darrera actualització: 5.12.2023 | 11:38