El Petit Comitè, espai de trobada per a famílies d'infants a l'Alt Penedès

Dimecres, 16 d’agost de 2023

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès i l’Institut Català de la Salut posen en marxa diversos espais on compartir i reflexionar sobre la cura, l’educació i la criança dels fills i filles 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir als pares i les mares espais d'escolta activa i per a la creació de xarxa de comunitat des d'un enfocament preventiu, i alhora oferir eines a les famílies en relació amb la criança dels seus fills. 

Aquesta iniciativa vol contribuir a crear xarxes familiars als municipis de la comarca i aconseguir millorar la disposició cap a la salut dels infants a partir de l'empoderament de les seves famílies. 

La iniciativa s’emmarca dins el Pla d'Acció Comunitària i Inclusiva de l'Alt Penedès i ha nascut del treball conjunt dut a terme entre professionals de l'Institut Català de la Salut i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès. 

Els espais de trobada, anomenats “El Petit Comitè”, seran llocs on els progenitors podran compartir les seves inquietuds parentals amb la resta de participants i trobar suport en altres pares i mares amb fills i filles de les mateixes edats. 

Els espais tindran una durada de 8 sessions i es reuniran durant els mesos d’octubre i novembre de 2023. Els grups de famílies estaran dinamitzats per un equip multidisciplinari i comptaran amb intervencions específiques de nutricionistes i referents de benestar emocional, entre d’altres.  

Els primers municipis que acolliran El Petit Comitè són: 

  • Santa Margarida i els Monjos (famílies amb infants de 3 a 6 anys), els dimecres de 9.30 a 11 h 
  • Sant Pere de Riudebitlles (famílies amb infants de 6 a 9 anys), els dilluns de 9.30 a 11 h 
  • El Pla del Penedès (famílies amb infants de 3 a 6 anys), els dimarts de 17.15 h a 18.45 h 

Al llarg de l’any 2024 està previst donar continuïtat a aquesta iniciativa fins a arribar a tots els municipis de l’Alt Penedès. 

Les famílies que estiguin interessades a participar-hi han de fer la seva inscripció a través d’aquest formulari.  

Darrera actualització: 16.08.2023 | 11:45