Can Ferran

L'immoble situat a la plaça de l'Església núm. 6 és, tal vegada, l'edifici més antic del poble i, sens dubte, un dels de més interès arquitectònic. El seu origen es deu remuntar al segle XV, i ha sofert successives modificacions i reformes al llarg dels segles, la darrera de les quals va tenir lloc als inicis del segle XX, entre els anys 1916 i 1918.

Actualment, l'edifici consta de planta baixa i pis, amb coberta a dues vessants. L'accés a l'interior es fa per un magnífic portal d'arc de mig punt el qual condueix a una escalinata. Al pis, sobre l'entrada, hi ha un finestral, també d'arc de mig punt, de tres obertures amb columnes centrals. Aquests elements centren la composició de la façana que, lateralment, és complementada amb balcons al pis i finestres a la planta amb motllures de pedra picada.

A l'interior es conserven interessants elements arquitectònics del primitiu edifici senyorial. Els més notables són dos grans portals de pedra picada d'arc de punt rodó i una escalinata, també de pedra picada, que dóna accés al primer pis. Tot el conjunt ha estat restaurat amb molt encert pel seu actual propietari, el senyor Manel Carrera i Labrado.

Pl. Sant Andreu, 6 - 08797 Puigdàlber - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 680 327 274
Telèfon: 607 441 921
Adreça electrònica: info@canferran.com
Lloc web: canferran.cat/
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 9.12.2020 | 08:10